Afvallen en een slanker lijf

Nu het zomer is wil iedereen er graag leuk bij lopen in een leuk jurkje of zwembroek. Je wilt liever niet dat de overtollige kilo’s van de feestdagen in december er nog steeds aanzitten. Toch is het best lastig om wat kilo’s kwijt te raken, zeker in de zomer met al die lekkere BBQ’s en feestjes.

Ondanks dat het niet eenvoudig is om af te vallen, zou het wel een boost zijn voor je zelfvertrouwen en je gezondheid. Zeker als je ook nog gaat sporten naast je gezonde eetpatroon, dan ben je helemaal goed bezig en zal je alleen maar sneller afvallen.

 

Sporten en meer beweging

Sporten is niet noodzakelijk als je wilt afvallen, toch kan het je op veel manieren helpen bij het afvalproces. Het is niet alleen erg gezond voor je lichaam om te spoten, maar het verbrand ook snel extra calorieën, die je weer kunt gebruiken voor een lekkere snack of toetje of om extra snel gewicht te verliezen.

Door te sporten en meer te bewegen krijgt je meer spieren, hoe meer spieren jij hebt, hoe meer energie jij dagelijks verbruikt. Dit betekent dat wanneer je meer spieren hebt, je dagelijks meer calorieën kunt eten, wat een voordeel is natuurlijk.

Een ander voordeel van sporten en meer beweging is dat je letterlijk strakker in je vel komt te zitten, omdat je fitter wordt en je strakkere en sterkere spieren krijgt. Hierdoor word je figuur automatisch een stuk beter als je sport.

Daarnaast kun je ook per gebied meer aandacht besteden. Wil je bijvoorbeeld strakkere benen of billen? Dan kun je die meer trainen. Liever een strakke buik of sixpack? Dan geef je dat gebied meer aandacht. Wanneer je serieus aan de slag wilt gaan of een beginnen bent op het gebied van sport en fitness, laat dan een trainingsschema of fitnessschema op maat maken. Dat trainingsschema wordt helemaal op jouw doelen en wensen aangepast, zodat jij de meest optimale resultaten zult halen.

 

Afvallen met het koolhydraatarme dieet

Wanneer je wilt gaan afvallen met het koolhydraatarme dieet heeft dit vele voordelen. Het is niet voor niets een razend populair dieet op dit moment. Ondanks dat er op dit moment zoveel diëten zijn, hebben ze wel veel overlap. De meeste diëten weren de snelle, eenvoudige koolhydraten, bevatten veel eiwitten en ongezonde veten worden vervangen door gezonde vetten. Dit is ook allemaal het geval bij het koolhydraatarme dieet.

Kortom vervang snelle (eenvoudige, bewerkte) koolhydraten, door trage (complexe, natuurlijke) koolhydraten, ben niet bang voor vetten, niet alle vetten zijn slecht! Zorg dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt, dat is erg belangrijk voor je lijf, zeker als je wilt afvallen en/of sport.